Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Lego The Lord of the Rings – taas samaa palikkaseikkailua

1949 Godtfred Kirk Christiansen loi Lego:n. Christiansen näki, että Lego oli hyvä. Myöhemmin videopelien vallatessa markkinoita, tästä tanskalaisesta tuotemerkistä tehtiin lukuisia pelejä aina Lego racingistä Lego Star warsiin. Legopelien moottoreina ovat toimineet hauska ja lapsellinen huumori sekä jännittävä seikkailu. 

Joka tapauksessa uusimmat legopelit ovat olleet liian samanlaisia pelien sisällön ja pelattavuuden suhteen. Ymmärrän tämän osittain, sillä Legopelithän ovat tarkoitettu lapsille ja kun taapero oppii pelaamaan ensimmäistä legopeliään, osaa hän pelata myös muita legopelejä. Näin ollen jokin uusi legopeli on varteenotettava lahjavaihtoehto Jouluna pikku Tahvolle. Mutta toisaalta, kuka jaksaa pelata loputtomasti pelejä, jotka toistavat lähes samaa formaattia pelistä toiseen. Pelataan elokuvat läpi ja kerätyillä rahoilla ostetaan uusia hahmoja joita voi käyttää, jos jaksaa pelin tehtäviä pelata uudelleen.

Voi siis hyvin olettaa, että syksyllä julkaistava Lego The Lord of the Rings tulee olemaan sekoitus Lego Harry Potteria ja Lego Star warsia. Ja hupsis, ei saa unohtaa, että puolet pelin vitseistä tulee olemaan jo Lego Pirates of the Caribbeanissa käytettyjä. Vain juoni tulee olemaan selvästi erilainen kuin muissa legopeleissä.

Minä vaadin, että Lego:n tulevissa peleissä ei enää ikinä, SIIS EI JUMALISTE IKINÄ, toisteta samaa kaavaa. Sillä eihän kondomiakaan voi käyttää kahdesti. Ja jos niin tekee, ei se ole käyttäjälle enää mieluisaa…


2 kommenttia:

Liewec kirjoitti...

Lego-pelit on tehty lapsille. Itse en ole pelannut kuin Lego Batmania ja se tosiaan oli jo yksin itseään toistava peli, joten voin kuvitella että muista supersankareista kertovat Lego-pelit eivät sen kummoisempaa tarjoa.

Saman kuvion toistaminen ei tosin koske ainoastaan Legopelejä, vaan myös monia muitakin pelejä, joiden kohderyhmä on valtava ja joita pidetään erittäin hienoina peleinä. Etenkin jatko-osalliset pelit käyttävät useasti samaa vanhaa kaavaa alusta loppuun ja sekös pelaajia harmittaa. Mutta menepä muuttamaan jotain ja rikkomaan sitä kaavaa, niin siitä ne pelaajat vasta raivostuvatkin. Mitään ei saisi muuttaa, mutta samaa vanhaa ei saisi toistaa, ei ole helppoa...

Miten siis käyttää kondomi vain osittain kaksi kertaa... tai jopa useamman? Siinä sitä pulmaa pohdittavaksi, parempi kun unohtaisivat koko kondomin ja keskittyisivät siihen elämykseen. Mielenkiintoinen vartaus silti. :D

Pelimaailman Profeetta kirjoitti...

Siinä olet aivan oikeassa, että Lego-pelit ovat lapsille. Ja aivan varmasti on pelin kehittelijöillä tuo kyseinen "mitä vanhasta ja mitä uutta" -ongelma jatko-osaa/samaan kategoriaan kuuluvaa peliä kehiteltäessä.

Lego-pelien tapauksessa uudistaminen voisi johtaa pelaajien ikähaarukan laajentumiseen ja parhaimmassa tapauksessa lisätä pelaajien lukumäärää. Tosin pelaajat, jotka tätä formaattia rakastavat, poistaisivat kyseiset pelit ostoslistaltaan.

Eli jos uudistaminen ei tuo tarpeeksi uusia pelaajia, tekevät pelifirmat valtavia tappioita.
Lego-pelien tekijät haluavatkin välttää riskit ja pelata varman päälle.

Hyvä vai huono? Kohderyhmä pysyy samana, mutta on turha haaveilla pidemmistä fanisuhteista sillä lapset kasvavat.