Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Merijalkaväki iskee jälleen - tällä kertaa Fiorina "Fury" 161:ssä

Aliens: Colonial Marines on Gearbox Software:n kehittämä ja SEGA:n julkaisema tuleva peli, joka ilmestyy 12.02.2013.

Alunperin pelin piti ilmestyä (muistaakseni) jo viime keväänä, mutta on sittemmin pariin otteeseen siirtynyt kauemmas tulevaisuuteen. Enemmän odotusaikaahan se tietää, mutta nyt peliltä saa odottaa paljon, koska nyt sitä on ainakin aikaa parannella, tai sitten aikataulusta ollaan erinäisten pullakahvien takia niin paljon myöhässä, että otetaan lisäaikaa. Sen näkee sitten. Peli on trailerinsa vain vähän yli miljoonan katsojan perusteella innostanut vain Aliens-faneja, joten eiköhän odotuksia pyritä täyttämään mahdollisimman hyvin sen sijaan, että kehitetään kuraa suositun pelinimikkeen suojissa.
Pelin on tarkoitus, tekijöidensä mukaan, sijoittua Aliens 3- elokuvan jälkeiseen aikaan. Siitä huolimatta se on tavallaan myös kauan kaivattu prequel.

Aliens- Colonial Marines on mm. trailerillaan ja pelinäytöllään herättänyt jos jonkinlaisia ennakko-odotuksia, kuten kampanjan ja moninpelin suurempi yhteistyön tärkeys. Kampanja on pelattavissa neljän pelaajan voimin. Yksin pelatessa on kuitenkin hetkiä, jolloin pelaaja joutuu olemaan erossa selviytyjäliittolaisistaan kunnon kauhupelin tapaan. Kampanjaan marineille on annettu enemmän inhimillisyyttä. Sen lisäksi, että he laukovat joillekin räiskintäpeleille ominaiseen tapaan vitsejä, he myös  osaavat ilmaista tunteitaan, näytön perusteella etenkin pelkoa, jo ennen varsinaista tilannetta. Peli myös luo pelaajan ympärille tunnelmaa, että kaverit ovat oikeasti tärkeitä, eikä niitä tarvitse kirota, hävetä tai tappaa tulella. Pelaaja ei myöskään ole yksin ylempien tahojen silmätikku. On ensimmäinen kerta kuin itse ainakaan muistan, kun pelaajahahmoa ei nakitettu varmistamaan huonetta, joka loppujen lopuksi on turvallinen, ainakin sopivan hetken. Vitsi- ja pelkoelementtejä on osattu myös yhdistää antamaan sen pienen toivonkipinän kaiken kaaoksen keskelle, koska kuolleet eivät puhu.

Moninpeli tulee sisältämään hahmonmuokkausta. Tämä on sekä ihmisillä, että alieneilla. Siitä ensimmäisen kerran kuullessani olin todella yllättynyt ja olen edelleen, positiivisesti. Pelaaja saa mahdollisuuden muokata hahmojen taitoja, ulkonäköä sekä aseita. Tämä saattaa siis tarkoittaa "classeja", mene ja tiedä. Peliin kuitenkin luvataan uusia aseita ja lisävarusteita. Pelaajille myös vakuutetaan, että jokaista lelua pääsee katsomisen lisäksi myös koskemaan.

Silti kaikki ei ole tässäkään positiivista. Happoverta emme tule tuntemaan ihollamme ollenkaan. Kaikki Aliens-fanit tulevat varmasti ikävöimään tätä tapaa irrottaa oma käsi nopeasti. Kivustahan pitävät kaikki. Haulikolla ampumista ei tarvitse enää varoa. Aliens, be afraid, very afraid. Pelin trailerikin on tässä harhaanjohtava, siinä seurataan tapahtumia syöpyvän happoveren mukana olevasta kuvakulmasta. Hieno se on, mutta jos happoverta ei ole, miksi sitä käytetään trailerissa? Yritetäänkö meille sittenkin luvata liikoja?
Parista pienehköstä virheestä huolimatta uskon, että Aliens-fanit tulevat pitämään tästä pelistä kovasti. Pelin teossa on myös otettu pelaajapopulaatio huomioon, eikä pelistä ja sen teosta ole luotu niin sulkeutuneen oloista, sillä aiheeseen liittyen järjestettiin kilpailu, jonka voittaja sai päättää jollekin pelihahmolle nimen. Näillä näkymin pelistä tulee odottamisen arvoinen.

Ei kommentteja: