Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Peliarvostelu : Minecraft Xbox360 Edition, JK24

Elämässä on asioita joita kannattaa välttää. Vammat, sairaudet, huonot parisuhteet ja tyhmänkaupat. Näistä viimeinen tulee tehtyä helposti, jos hörähtää ostamaan Minecraft-pelin Xbox360-version. Muistutan nyt, että kirjoitan tätä sellaisen näkökulmasta jolla on ollut PC:n Minecraft- versio aika pitkään käytössä. Jos et omista peliä tietokoneelle ja kaveripiiristä löytyy monia "myöhäisheränneitä", voi Xbox360-versiota (ehkä) harkita. Suosittelen silti jos pelin haluaa, ostaa sen PC:lle. Syy on selkeä ja toivon, että se tulee selville.

Oletan että ainakin 95% pelimaailmaa seuraavista ihmisistä tietää mitä Minecraftissa tehdään ja mikä pelin pointti on. Kerrataan kuitenkin. Synnyt pelin alussa, olit sitten yksin tai kavereiden kanssa, isoon maailmaan joka koostuu kuutioista. Maata muokkaamalla, mineraaleja löytämällä ja ruokaa hankkimalla on tarkoitus selviytyä ja rakentaa aina vaan hienompaa. Äskön kuvatun survival moden lisäksi on build mode, jossa sinun ei tarvitse hankkia mitään, voit vapaasti rakennella ilman vihollisia, tai muita esteitä. Survival mode on pelin pääpointti, ja se on saanut eniten huomiota siitä lähtien, kun se peliin tuotiin. Pelissä on paljon yksityiskohtia ja järjettömästi rakennettavaa. Esim. eläimiä voi kesyttää, mm. sudesta saa itselleen koiran kun sitä tarpeeksi lahjoo luilla.

Ongelma Xbox-versiossa on simppeli. Se on vanhentunut. PC:lle on tällä hetkellä versio 1.2.5, kun taas Xbox on saanut beta-version 1.1.8. Betasta puuttuu kaikista oleellisimpana elementtinä nälkä. Minusta se on se, joka tekee minecraftista yhden parhaista survival peleistä ehkä koskaan. Beta versiota pelatessa tämä tarkoittaa sitä, että ruoka tuntuu PC-versiota pelanneelle lähes merkityksettömältä. Ainoa hyöty ruoasta beta-versiossa on, että se palauttaa healthia. PC-versiossa nälkämittarin ollessa täynnä, health palautuu itsestään ja sen ollessa tyhjä alkaa pelaaja menettämään healthia. Xbox versio tuntuu siis vanhalta, tylsältä ja kulahtaneelta, aivan kuin TV-sarjan uusintakierros heti sarjan näytön jälkeen. Mikään ei yllätä ja tunne peliä pelatessa on tylsä. On se Minecraft. Mutta silti, tylsää täynnä, jos omistaa PC-version.

Belive it or not, Xbox versio menee PC:n serkkunsa ohi parissa kohtaa. Xboxin versio on päivitetty helpommin lähestyttäväksi. Peli neuvoo aloittelevia pelaajia hankkimaan materiaaleja ja rakentamaan suojaa yöksi. Työkalujen, osien ja koristeiden "reseptejä" ei tarvitse enään muistaa. Xbox-versiossa valitset valikosta mitä haluat rakentaa ja sellainen ilmestyy inventaarioosi, olettaen että sinulla on kaikki siihen vaadittava mukana. Oma serveri on helpompi luoda, sillä Xbox Live tekee käytännössä kaiken puolestasi. Parannus on myös splitscreen mahdollisuus. Nyt voit pelata minecraftia samalta sohvalta kaverin kanssa.


Minecraft Xboxille on ihan kiva, mutta jos olet koskenut PC:n uuteen versioon, älä edes katso tätä peliä kohti. Pyörryt, tylsistyt etkä ehkä herää enää koskaan. 60/100, jos vertaa PC-versioon. 85/100 jos ei omista PC-versiota eikä ole koskaan pelannut sitä. Maailmanrauhaa ja hyvää kesää kaikille, palataan asiaan viimestään viikon päästä!

-JK24-

Ei kommentteja: