Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Sekalaispelaajan Mietinnät: The Elder Scrolls Online: Haisee iso floppi!

Eräänä kesäisenä päivänä eksyin kirjastoon lueskelemaan lehtiä. Käteeni sattui PC-Gamer lehden uusi, silloin vasta pari päivää takaperin julkaistu numero. Tutkaillessani huomasin lehdessä olevan ison aukeaman kokoisen ennakon The Elder Scrolls Online-pelistä. Olin odottanut peliä pitkään, joten tottakai päätin lukea ko. artikkelin. Odotukseni pelistä olivat korkealla, varsinkin kun Skyrimiä tulee pelattua vieläkin, eikä siihen taida kyllästyä ikinä.

Peliltä saattoi odottaa vaikka mitä. Onhan sentään kyseessä järjetön fantasiamaailma johon sijoittuu monta loistavaa peliä. Sarjan taistelumekanismi on toteutettu mahtavasti ja bugeista on hiljalleen päästy. Varsinkin kahdessa uusimmassa pelissä, Oblivion ja Skyrim, on järjettömästi sisältöä kymmeniksi ja taas kymmeniksi tunneiksi.

Kuitenkin petyin suuresti. Lupailtiin, että TESO:ssa tulee olemaan tavalliseen tapaan kolme - viisi hahmoluokkaa, hahmonkehityspuut ja mahdollisesti jopa osaksi hahmon takaa hieman yläpuolelta kuvattu taistelu. Hetkinen, onko tämä nähty jossain... Ehkä melkein kaikista nettimörpeissä, joita on markkinoille ilmestynyt. Kuka enää kiinnostuu pelistä jossa voit olla lähitaistelija, muita parantava maagi tai jousiampuja. Graafinen tyyli on viety tyypilliseen mörpin suuntaan. Hieman sarjakuvamaista pyöreäreunaista tyyliä, joka on kevyttä ja yksikertaista. Ei enää sitä kauneutta, joka vangitsi silmät Skyrimiä pelatessa. Toivon että nämä jäävät vain huhuiksi, mutta jos tämä toteutuu ja peli tulee olemaan juuri tuollainen en aio laittaa siihen senttiäkään, tuskin edes lataan ilmaiseksi. Ei enää vaan kiinnosta, ei sitten pätkääkään.

Tietysti vikoja voi peittää hyvällä juonella ja liiba laaba baaba, ei kelpaa. Haluan jotain joukosta erottuvaa, haluan pelata Skyrimiä ja Oblivionia, mutta muiden kanssa. Haluan yhdessä etsiä Elder Scrollia kavereiden kanssa, tappaa rosovoja ja huutaa FUSH RO DAH! Vielä mikään ei ole varmaa ja aina voi toivoa parasta, mutta tällä hetkellä olen pettynyt enkä odota mitään, en mitään.

-JK24-



Ei kommentteja: