Mikäli löytyy ehdotuksia, kysymyksiä, sanottavaa tai jotain muuten vain kommentteihin kuuluvaa, älkää pelätkö vaan kommentoikaa rohkeasti, kommentteihin pyritään aina vastaamaan ja kommentointi on avointa myös ilman mikäännäköisiä tunnuksia. Kommentteja siis!

maanantai 6. elokuuta 2012

WarZ - Ensimmäinen Zombie MMORPG


Jokainen on varmasti kuullut ARMA 2:sen modista nimeltään DayZ. Ihan viimeistään FatHazardin kahden viikon takaisesta tekstistä. Noh, nyt tehdään DayZ:n tapainen peli, nimeltään WarZ. Sen lisäksi DayZ:sta tehdään oma peli, joten älkää hämmentykö, ne eivät siis ole sama. Tänään keskityn kuitenkin WarZ:aan, siitä on enemmän tietoa, ja tulee ennen DayZ-peliä.


Idea on selkeästi otettu DayZ:ta (tekijät sanovat idean olleen jo muutaman vuoden, eikä sitä ole otettu DayZ:sta. Silti ensimmäinen kerta kuin peli mainittiin, oli DayZ:n suosioon pääsyn jälkeen. Kukin ajattelee siis, mitä tahtoo), mutta tekijöillä ei ole mitään yhteistä. WarZ on todennäköisesti nimetty samankaltaisesti, jotta suurin osa osaa yhdistää pelit toisiinsa. WarZ pyrkii kuitenkin parempaan kuin DayZ, mikä on kuitenkin toiminut pohjana pelille, ainakin ideana. Esimerkiksi pelialue suurenee 225 neliökilometristä 400:n neliökilometriin. Myös kaverin kanssa pelaaminen luodaan lupausten mukaan paljon helpommaksi.

WarZ ottaa huomioon potentiaaliset pelaajansa. Heillä on omat fooruminsa, missä he ottavat vastaan ideoita, kuinka tehdä pelistä realistisempi. Aluksi ajattelin, että eipä sillä mitään väliä ole, mutta rekisteröidyin foorumille, ja menin lukemaan sinne heitettyjä ideoita. Ja yllätyin positiivisesti, sillä ehdotuksia oli paljon, ja suurin osa oli järkeviä. Esimerkiksi kaiken ikäisiä ja -näköisiä zombeja on ehdotettu. Sen lisäksi myös barrikadien rakennus sai toivomaan parasta.


Visuaalisesti peli on kaunis. Todella kaunis. Etenkin MMO:ksi. Kuvia on liikkeellä vain muutama, mutta ne lupaavat hyvää, etenkin maisemat. Muutamaa pientä seikkaa lukuun ottamatta, jotka ovat mielipidekysymyksiä, peli näyttää todella kauniilta.

Eikä kaikki hyvä tähän lopu. WarZ lupaa, että kun pelin kerran ostaa, KAIKKI on ilmaista (mutta myöhemmän tarkastelun jälkeen joitain esineitä on mahdollista ostaa. Sivuilla annetut tideot ovat hieman ristiriitaisia.). Ei siis ylivoimaisia aseita heille, joilla on muita enemmän rahaa tai kalliita lisäosia. Noin, voit laittaa lompakon taskuusi. Älä kiduta sitä enempää.

Ei kommentteja: